Annika & Pär Jansson

Måsek's drivs utav Annika och Pär Jansson som tillsammans har mer än 50 års erfarenhet utav draghundssport. Annika skaffade sin första draghund vid 23 års ålder, det var en Alaska Husky som hette Terry. Nästa hund blev en Alaska Malamute som även blev startskottet på en lång tävlingskarriär som fortfarande framgångsrikt pågår men sedan 10 år tillbaka med Siberian Husky. Annika har tävlat både nordisk stil, slädhundsstil på vintern, medel, långdistans samt sprint. Inom barmarken finns medaljerna både i scooter och vagn. Pär fick låna sin första Siberian husky för att sedan köpa sin älskade Kewatin. Tillsammans har de en förkärlek till hundar och naturen, vilket speglar sig i de aktiviteter som erbjuds hos Måsek's men även på anläggningen, som är deras gemensamma gård där de bor tillsammans med hundarna i en otroligt vacker miljö.

Från passion till verksamhet

Redan för 13 år sen började Annika och Pär drömma om att förvandla deras stora passion för draghundar till en verksamhet där de kan erbjuda mindre gruppen en exklusiv draghundsupplevelse. Den drömmen har nu blivit verklighet och de har gäster som besöker anläggningen från både Sverige och andra delar av världen.

VM-medaljörer

Mer än hälften av hundarna är meriterade VM, SM och EM medaljörer. Några av alla meriter drog Annika och Pär in 2019 när Annika vann VM-silver i släde 6-spann sprint, i Franska Bessans för att sedan även ta ett VM-guld i 6-spann vagn i svenska Nybro där även Pär slog till och tog hem ett VM-guld i 2-spann dogscooter.

Södradalarnas draghundsklubb

https://sodradalarnasdhk.se/

Svenska draghundsportsförbundet

https://draghundsport.se/